Оцифровка фото та відео в Новомиргороді

Інтернет-провайдери, компютерні магазини, події, новини

Модератор: walter

Оцифровка фото та відео в Новомиргороді

Повідомлення Admin » Вів листопада 23, 2010 8:37 am

Хтось займається таким? Мається на увазі як професійно, так і "в домашніх умовах". Наскільки я зрозумів, з відео особливих проблем немає: можна зробити все самому, треба лише докупити до компа ТВ-тюнер. Питання в наступному: який брати, і яким чином його можна буде використовувати після переведення в цифру домашнього відео?

З фото дещо складніше. Найпростіше і найдоступніше – відсканувати звичайним сканером або перефотографувати цифровиком. Пробував колись обидва варіанти – якість виходить так собі, та й мороки багато. Одна справа, якщо це кілька фото, а якщо їх декілька сотень? Чув, що в деяких фотомайстернях переводять в цифру прямо з плівки. Начебто і якість краща, і не дуже дорого виходить. Тільки от чи роблять таке в Новомиргороді?

Взагалі, буду вдячний за будь-яку інформацію по сабжу. Назбиралось зо два десятки VHS-відеокасет і кілька сотень фото, зроблених у "доцифрову епоху", і хотілось би їх трохи "осучаснити"...
Аватар користувача
Admin
Site Admin
 
Повідомлень: 722
З нами з: Чет червня 21, 2007 9:16 pm
Звідки: Новомиргород

Повідомлення Hrin » Сер листопада 24, 2010 9:42 am

З приводу фоток - потрібен сканер із високою роздільною здатністю, і зі спеціальною рамкою для плівок. Коштує близько тисячі-півтори гривень. Але сканування плівок - процес дуже тривалий і трудомісткий.
А ТВ-тюнер - річ дуже корисна. Купиш ТВ-тюнер, продаси телевізор...

Якщо в тебе є ноут із роз'ємом для CardBus, можу продати недорого. Ноут у мене зламався, а тюнер залишився.
Аватар користувача
Hrin
Бувалий
 
Повідомлень: 253
З нами з: Нед жовтня 05, 2008 1:33 pm
Звідки: Златопіль

Повідомлення Admin » Чет листопада 25, 2010 8:06 am

З фотками зрозуміло, купувати такий сканер на один раз - дороге задоволення. Але питання залишається відкритим - чи займається хтось таким у Новомиргороді професійно?

А ТВ-тюнером зацікавив. В ноуті є роз'єм PCMCIA, я так розумію це майже те ж саме, що і CardBus. Хоча, чесно кажучи, більше розраховував на комп у цьому питанні. Там монітор більший, та й потужніший він за ноут. Там же є якісь мінімальні системні вимоги? Ще чув, що в процесі перекодування займається дуже багато місця на жорсткому диску. Це правда?

з.і. Відписав у приват.
Аватар користувача
Admin
Site Admin
 
Повідомлень: 722
З нами з: Чет червня 21, 2007 9:16 pm
Звідки: Новомиргород


Повернутись до Інтернет та компютери

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron
Новомиргород © 2008-2015