Їмо вдома

Ремонт, сад і город

Модератор: Koketka

Повідомлення Hrin » Вів листопада 09, 2010 4:34 pm

Сезонна страва, придумав у суботу, в понеділок уранці обсмоктали останні кісточки...
Гарбузовий суп із кроликом
Тушку кролика розділити на шматки, посолити й підсмажити на сковороді на олії. :42:Гарбуз середнього розміру помити, зрізати вершок із хвостиком, вишкребти насіння й "кишки". Окремо почистити кілька середніх кисленьких яблук, видалити насіння, натерти на дрібну тертушку. На крупну тертушку натерти корінь петрушки.
Викласти всередину гарбуза кролика, полити склянкою сметани, зверху засипати яблука й корінь петрушки. Збити 3-4 яйця, додати в них мелений перець, гвоздику, аніс, кмин. Вилити в гарбуза й накрити вершком, зафіксувати вершок зубочистками (можна заточеними сірниками без головок), поставити в духовку до готовності. Сорти гарбузів бувають різні, тому час не вказую - пробуйте, краще біля вершка, щоб гарбуз пропікся. У процесі гарбуз пускає багато соку, і всередині виходить такий смачнючий супчик. :39:
Аватар користувача
Hrin
Бувалий
 
Повідомлень: 252
З нами з: Нед жовтня 05, 2008 1:33 pm
Звідки: Златопіль

Повідомлення Дюдюка » Вів листопада 09, 2010 5:24 pm

комплексую... я останнім часом геть кухню занехаяла....
Аватар користувача
Дюдюка
Модератор
 
Повідомлень: 339
З нами з: Сер квітня 01, 2009 1:05 pm

Повідомлення Spec » Чет лютого 10, 2011 11:18 pm

А я полюбляю домашню ковбаску, уммм і кролика запеченого уммм. Скоро День Закоханих, у мене є простий рецептик як зробити коханому приємне на сніданок.

Сосиска розрізається вздовж пополам але не докінця, верхушки розрізані загинаються всередину ( робиться сердечко) і закріплюється зубочисткою, обжарюється з обох боків, а в середину вбивається яєчко і виходить такий романтичний омлет, можна притрусити зеленню, Смачно і оригінально, і настрій святковий
Аватар користувача
Spec
Бувалий
 
Повідомлень: 276
З нами з: Чет червня 17, 2010 6:47 pm
Звідки: Новомиргород/центр

Повідомлення Hrin » Пон січня 23, 2012 6:56 pm

Какая все-таки гадость, эта ваша заливная рыба.

:02:

Ну так от. Готував на Різдво цю страву, можу сказати, що не така вже вона й погана. В мене зібралися голова з коропа, голова з товстолоба (велика), і ще купив одного коропа десь кіла на півтора. Почистив, зібрав луску, замотав луску в марлю, укинув у каструлю і прив’язав за нитку до ручки. Коропа напластував на тоненькі шматочки, вкинув у каструлю разом із головами і плавниками, залив водою, посолив і поставив варитися. Варив довго (мабуть, годин 5), пару раз доливав гарячу воду. Потім захотів спати :24: , вимкнув плиту й було ліньки розливати по тарілках. Але до ранку юшка не загусла, і нібито була не дуже й липкою. Тому вибрав м’ясо коропа, розклав по тарілках, а юшку процідив, розчинив у півсклянки гарячої води дві столові ложки желатину й додав у юшку. Потім залив коропа в тарілках і прикрасив свіжим кропом і петрушкою, й поставив на холод.

Можу сказати, що самої заливної риби скуштувати довелося небагато. В основному їв голови - щоб не пропали, бо дружина голів не їсть, і сестра моя їх теж не їсть. На щастя, до дружини приїхала мама, то ми з нею удвох їх остаточно приговорили. Але до того часу заливного вже не було. :15:
Аватар користувача
Hrin
Бувалий
 
Повідомлень: 252
З нами з: Нед жовтня 05, 2008 1:33 pm
Звідки: Златопіль

Повідомлення Hrin » П'ят вересня 14, 2012 10:11 am

Ну так нечесно! Невже ніхто нічого не готує?

Суп-пюре з баклажанів

3-4 стиглих баклажана помити, почистити, видалити насіння. М’якоть накришити і протушкувати на повільному вогні до м’якості, подрібнити у блендері до стану п’юре.

Зварити с підсоленій воді жменю квасолі з м’ясом птиці. Додати пару почищених покришених картоплин.

Підготувати зажарку: цибуля, морква, пару зубчиків часнику, помідори або томатний сік (соус, паста), корінь петрушки.

Коли картопля майже готова, вкинути зажарку й баклажани.

Посолити остаточно, додати зелень і спеції: кріп, петрушку, чебрець, червоний перець, мелену паприку.

При подачі можна вкинути ложку сметани, як у борщ.
Аватар користувача
Hrin
Бувалий
 
Повідомлень: 252
З нами з: Нед жовтня 05, 2008 1:33 pm
Звідки: Златопіль

Повідомлення Koketka » Вів вересня 18, 2012 2:10 pm

Обожнюю супи-пюре. Останнім часом застрягла на приготуванні тіста на пиві, чомусь ніяк не виходить, можливо хтось підскаже якийсь секрет
Аватар користувача
Koketka
Модератор
 
Повідомлень: 653
З нами з: Вів листопада 04, 2008 8:22 pm
Звідки: Тутешня

Повідомлення Hrin » Вів вересня 18, 2012 2:15 pm

На жаль, тісто на пиві ще не пробував. У пиві тільки пельмені варив і картоплю тушкував. Пельмені виходять із дуже цікавим смаком, але жорсткі, а картопля якраз така, як хотілося - тільки прянощів треба трішки більше.
Але я пошукаю.
Аватар користувача
Hrin
Бувалий
 
Повідомлень: 252
З нами з: Нед жовтня 05, 2008 1:33 pm
Звідки: Златопіль

Повідомлення Talla » Чет жовтня 09, 2014 8:40 am

Аватар користувача
Talla
Чайник
 
Повідомлень: 1
З нами з: Чет жовтня 09, 2014 8:32 am

Повідомлення Koketka » Чет жовтня 09, 2014 9:10 am

рецепт марсіанського салату: нарізаємо синю капусту, відварюємо і нарізаємо пару яєць, грибочки мариновані, варена кукурудза і перед подачею сипимо сухариків(мені більше подобаються куплені зі смаком холодцю з хроном), звичайно посолити, поперчити за смаком і майонез. чому марсіанський? спробуйте вгадати якого кольору стає білок яєць в такому салаті. одного разу милий переплутав і купив, на моє замовлення пекінської капусти, синю. :04:
Аватар користувача
Koketka
Модератор
 
Повідомлень: 653
З нами з: Вів листопада 04, 2008 8:22 pm
Звідки: Тутешня

Повідомлення Дюдюка » Чет жовтня 09, 2014 9:28 am

чізкейк на скору руку
купується найпростіше печиво, викладається на дно й стінки сковороди, змаженої олією чи маргарином.
м"який жирний сир (десь фунт) збити з 3 яйцями (ентузіасти збивають білки окремо й потім вводять), ложок 3-4 сметани, можна пару ложок згущенки, ванільний цукор, дві-три повні ложки крохмалю. все це до стану однорідності збити міксером чи блендером. викласти на печиво і в духовку.
потім зверху мастити глазур"ю - хочете, розтопіть шоколадку, хочете - берете в однакових пропорціях молоко чи сметану, цукор і какао.
ставите в холодильних. їсти холодним і бажано наступного дня.
хто хоче зробити на совість - замість печива бере пісочне тісто. причому спочатку корж ставиться в духовку, а як буде напівпропечений - зверху заливається сиркова маса. і далі по тексту.
Аватар користувача
Дюдюка
Модератор
 
Повідомлень: 339
З нами з: Сер квітня 01, 2009 1:05 pm

Re: Їмо вдома

Повідомлення Indiana » Чет липня 05, 2018 1:01 pm

Классный рецепт кролик с тыквой. Там получается смешивание немного сладковатых вкусов) супер, взяла себе на заметку!
Indiana
Чайник
 
Повідомлень: 3
З нами з: Пон липня 02, 2018 3:41 pm

Re: Їмо вдома

Повідомлення Miira » Сер липня 18, 2018 12:42 pm

А мне нравиться запеканка из кабачков и куриного филе, супер получается!
Miira
Чайник
 
Повідомлень: 1
З нами з: Сер липня 18, 2018 12:39 pm

Поперед.

Повернутись до Дім та господарство

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron
Новомиргород © 2008-2015