Їмо вдома

Ремонт, сад і город

Модератор: Koketka

Повідомлення Дюдюка » Пон лютого 08, 2010 3:06 pm

Я сьогодні вранці смажила звичайні млинці, але додала корицю і какаою принесла на роботу - тільки зашелестіло
Аватар користувача
Дюдюка
Модератор
 
Повідомлень: 339
З нами з: Сер квітня 01, 2009 1:05 pm

Повідомлення Koketka » Пон лютого 08, 2010 6:01 pm

Намагаєтесь відволіктись? Класно вам, а в мене сьогодні руки опустились - нижче нема куди. Коли пройде "депресняк", обов"язково спробую з корицею, а потім з сиром.
Аватар користувача
Koketka
Модератор
 
Повідомлень: 652
З нами з: Вів листопада 04, 2008 8:22 pm
Звідки: Тутешня

Повідомлення Hrin » Пон лютого 08, 2010 6:05 pm

Кокетко, розслабся. Жодна політика не варта того, щоб через неї втрачати апетит.
Аватар користувача
Hrin
Бувалий
 
Повідомлень: 252
З нами з: Нед жовтня 05, 2008 1:33 pm
Звідки: Златопіль

Повідомлення Дюдюка » Сер березня 31, 2010 10:42 am

А хто що готуватиме на Великдень?
Аватар користувача
Дюдюка
Модератор
 
Повідомлень: 339
З нами з: Сер квітня 01, 2009 1:05 pm

Повідомлення Hrin » Сер березня 31, 2010 10:57 am

Чесно, ще не знаю. Ну, звісно, пасочки, пиріжки, холодець, хрону натерти... Домашню ковбасу із банок дістати... Крашанок нафарбувати... Пару салатиків, капусняку, котлеток, заливного коропа. Може, ще щось придумаю.

Хочу знайти, десь був у мене в завалах рецепт морквяного торта. Із напоїв - компоти, може вдасться десь купити березового соку, хай побовтається із сухофруктами.
Аватар користувача
Hrin
Бувалий
 
Повідомлень: 252
З нами з: Нед жовтня 05, 2008 1:33 pm
Звідки: Златопіль

Повідомлення Дюдюка » Сер березня 31, 2010 1:44 pm

Думала робити печінковий торт, а зараз з"явилася ідея напроситися до Хрона в гості... :16: :16: :16:
Аватар користувача
Дюдюка
Модератор
 
Повідомлень: 339
З нами з: Сер квітня 01, 2009 1:05 pm

Повідомлення Hrin » Сер вересня 15, 2010 3:38 pm

Щось ніхто нічого не пише... Що, всі мене ждуть? :P

Думаю, під сезон дешевих баклажанів когось може зацікавити класне кавказьке рагу з колоритною назвою АДЖАПСАНДАЛ.
Треба велика каструля або казанок!
2 кг баклажанів почистити, покришити кубиками й посолити, хай постоїть. А ви тим часом наріжте соломкою 1 кг картоплі й підсмажте до півготовності на олії. Вкиньте у велику каструлю. 1 кг солодкого перцю (а ще краще перепиленого з гірким) поріжте соломкою, підсмажте і вкиньте до картоплі. Добре відіжміть баклажани, сік вам не треба. Посмажте на олії, вкиньте туди ж. 1,5 кг помідорів поріжте крупними шматочками, посмажте на олії і вкиньте в каструлю. Посоліть, подивіться, чи достатньо помідорного соку. Якщо мало, додайте води. Накривайте кришкою й тушкуйте на повільному вогні. Ближче до готовності вкиньте накришеної зелені: кінзи, базиліку, петрушки, селери, можна навіть руколи. Із приправ можна покласти шафран (не куркуму!), меленого чорного або білого перцю, орегано, розмарин. Коли тушкуєте - стежте, щоб не пригорів, час від часу помішуючи.
Смачного аджапсандалу!
Аватар користувача
Hrin
Бувалий
 
Повідомлень: 252
З нами з: Нед жовтня 05, 2008 1:33 pm
Звідки: Златопіль

Повідомлення Koketka » Чет вересня 16, 2010 7:24 am

Привіт, справжні шеф-кухарі давно вже визнано чоловіки, тож не дивно, що всі тебе чекають.
Цікавий рецепт, неодмінно колись спробую. Але в мене є деякі питання, поправки і заперечення. Якщо порізати помідори крупними шматочками, то при смаженні шкурка відділяється і в таких випадках при поїданні страви конкретно я залишаю її на тарілці, тому раджу перед нарізанням помідори обдати кип"ятком і здерти шкурку. Що думаєш?
Заперечення стосовно зелені: базилік, петрушка, орегано і розмарин, як на мене, дають кожен свій окремий смак, тому я намагаюсь їх не поєднувати. Кожного разу страва буде відрізнятися.
Скажи, а часник можна в кінці видавити?
Аватар користувача
Koketka
Модератор
 
Повідомлень: 652
З нами з: Вів листопада 04, 2008 8:22 pm
Звідки: Тутешня

Повідомлення Hrin » Чет вересня 16, 2010 10:01 am

Привіт.
Помідори - я, звісно, їм зі шкуркою, але кожному своє, якщо тобі не подобається, то можна зняти.
Зелень: базилік, петрушка і кінза - це так звана основа, без неї нікуди. Орегано і розмарин вкидаю буквально трішки, тоді вони дають не смак, а такий невеличкий відтінок.
Часник можна, але небагато, щоб не перебити смак.
А взагалі, як казала одна знайома кухарка, єдине, чого на кухні не можна - це щоб було несмачно. Експериментуй, удосконалюй. Це, зрештою, лише один рецепт, а їх на Кавказі, як у нас борщів.
Аватар користувача
Hrin
Бувалий
 
Повідомлень: 252
З нами з: Нед жовтня 05, 2008 1:33 pm
Звідки: Златопіль

Повідомлення Koketka » Пон вересня 20, 2010 7:50 am

Згодна. Кожного разу експерементально можна приготувати нову страву.
Цього року заготовила на зиму соус, тепер готуючи макарони не треба витрачати час на приготування соусу, без якого моя сім"я не їсть макарони. Як описала вище, знімаю шкірку з помідорів, і у комбайні, в режимі м"ясорубки, подрібнюю їх з свіжим листям базиліку, потім прокип"ячую цю масу і закатую (для впевненості кидаю аспіринку в баночку). Так само заготовила і борщову приправу, тільки замість базиліку подрібнила болгарський перець.
Вчора вперше приготувала аджику: 2кг помідорів, кг болгарського перцю, кількість перчинок чілі на любителя, так само і часник. Все разом подрібнила у комбайні (з помідорів шкірку не знімала :P ), по смаку оцет і сіль. Моїм сподобалось.
Аватар користувача
Koketka
Модератор
 
Повідомлень: 652
З нами з: Вів листопада 04, 2008 8:22 pm
Звідки: Тутешня

Повідомлення Hrin » Пон вересня 20, 2010 9:30 am

Ми ще в аджику вкидаємо яблука.
Аватар користувача
Hrin
Бувалий
 
Повідомлень: 252
З нами з: Нед жовтня 05, 2008 1:33 pm
Звідки: Златопіль

Повідомлення Koketka » Пон вересня 20, 2010 10:08 am

Треба буде спробувати з яблуками. А з зелені щось добавляєш?
Аватар користувача
Koketka
Модератор
 
Повідомлень: 652
З нами з: Вів листопада 04, 2008 8:22 pm
Звідки: Тутешня

Повідомлення Hrin » Пон вересня 20, 2010 10:34 am

Поки що не пробував. Але це ідея!
Аватар користувача
Hrin
Бувалий
 
Повідомлень: 252
З нами з: Нед жовтня 05, 2008 1:33 pm
Звідки: Златопіль

Повідомлення Дюдюка » Пон вересня 20, 2010 2:01 pm

Я зараз навчилась робити кров"янку. Багато хто носом крутить при цьому слові, але кров"янка - класична страва української кухні. на кров від однієї свині треба приблизно кілограм сала, стільки ж цибулі й часника, зрозуміло, що цибулі більше, відварити кілограм гречки або гречаної січки, бо гречка зараз дорога.
все перемолоти, змішати, посолити, поперчити. треба ще кинути штук 6 яєць.
кишки вичинити і начинити. запікати не менше години, а то й більше! Щоб ковбаси не полопались, треба начиняти так, щоб кишка була не дуже повна. є люди, які спочатку варять, а потім запікають.
а ще роблять кров"янку з молоком.
У мене духовка тримає високу температуру, щоб не згоріло - прикриваю ковбаски фольгою.
смачно.
Аватар користувача
Дюдюка
Модератор
 
Повідомлень: 339
З нами з: Сер квітня 01, 2009 1:05 pm

Повідомлення Koketka » Пон вересня 20, 2010 2:18 pm

Клас!
Я коли запікаю м"ясний рулет, то кладу його в рукав для запікання, таким чином він смажиться в своєму соку і не пересушується.
М"ясо трохи відбиваю і на внутрішню сторону рулету намазую суміш, яка складається з вичавленого часнику, солі, перцю, оливкової олії і по бажанню добавляю розмарин. Одного разу спробувала витягти рулет з рукава, коли він був на стадії, що вже протушився, але ще не позолотів і поклала його на деко поруч з нарізаною і підсоленою картоплею. У-у-у... Мої були у захваті. (сама від себе не очікувала) :11:
Аватар користувача
Koketka
Модератор
 
Повідомлень: 652
З нами з: Вів листопада 04, 2008 8:22 pm
Звідки: Тутешня

Поперед.Далі

Повернутись до Дім та господарство

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron
Новомиргород © 2008-2015